Waterniveau

Naast het meten van de vochtigheid in de bodem, heeft Teneo IoT sinds de zomer van 2021 ook een product waarmee het waterniveau op afstand kan worden gemeten en gemonitord. 


Oplossing


Met onze water level sensor is het mogelijk om de waterhoogte draadloos te meten en monitoren in kratten, tanks of bassins. 

Dit waterniveau wordt na het uitvoeren van de meting draadloos doorgestuurd via LoRaWAN

Naast het waterniveau meet de water level sensor ook de temperatuur rondom de sensor, zodat er ook een indicatie gegeven kan worden van de omgeving waarin de sensor zich bevind; hierdoor kan toegewerkt worden naar voorspellingen, zoals de snelheid (bijv. uitgedrukt in dagen) waarmee het water verdampt bij verschillende temperaturen. 


Op maat


De water level sensor is dusdanig ontworpen dat deze door Teneo IoT op lengte kan worden aangepast, hierdoor kan de water level sensor geschikt gemaakt worden voor uiteenlopende toepassingen: zoals bij openbaar groen of waterberging. 


Lange accuduur


Doordat deze sensor gebruik maakt van LoRaWAN ten behoeve van de data communicatie, is het mogelijk om de sensor meerdere jaren te gebruiken op slechts één batterij.
Daarnaast beschikt de sensor over de mogelijkheid om deze draadloos op te laden, mocht de batterij toch leeg raken na verloop van tijd.


Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van de water level sensor voor u, neem dan contact met ons op!