Vulgraadsensor

Inleiding


De vulgraadsensor is een dedicated Internet of things oplossing van Teneo Iot bv dat het probleem van zwerfafval, inefficiënte afvalinzameling, vervuilde lucht (CO₂ uitstoot) & verspilling van middelen wil oplossen door middel van de vulgraadsensor. 

Werking

De vulgraadsensor op afvalbakken monitort in hoeverre een afvalbak gevuld is door middel van het gebruik van lasertechnologie (sensoring). De sensor meet de afstand tot het afval en kan hierbij notificaties verzenden die in een online dashboard worden weergegeven waar men de locatie kan zien van de afvalbakken. Gekoppeld aan dit systeem kan worden gedacht aan een efficiënte logistieke planning aan de hand van routeoptimalisatie. 

 

De voordelen van de vulgraadsensor zijn dat het een flexibele end-to-end oplossing is voor het probleem van afvalverwerking. Van het meten van de data in de afvalbak tot het vastleggen van de gegevens in de database van Flexyz bv of Hibernis. Verder zijn er geen maandelijkse abonnementskosten verbonden aan het gebruik van het LoRa netwerk waar hieronder verder op in wordt gegaan.

De vulgraadsensor kan door zijn gebruik van het LoRa netwerk meerdere jaren op één batterij draaien door het lage stroomverbruik en er is geen uitgebreide installatie nodig om een vulgraadsensor te plaatsen in een afvalbak.

Wanneer de batterij van de vulgraadsensor “leeg” is kan deze draadloos worden opgeladen, wat deze sensor ook gelijk waterdicht maakt. 

Image

 

LoRaWAN

De sensor verstuurt deze informatie via het LoRaWAN netwerk. Het voordeel van het LoRaWAN netwerk is dat data overdracht mogelijk wordt over langere afstanden dan in tegenstelling tot een 3- of 4G netwerk. LoRaWAN maakt het mogelijk om data te versturen over afstanden van 3 tot 45 kilometer. Het gebruik van LoRaWAN heeft zijn voordelen voor data communicatie, onder andere:  

·         Het gebruik van LoRaWAN geeft dekking over een groot gebied, waardoor één gateway al gauw in staat is om een hele gemeente te dekken met het signaal;

·         Ook is het stroomverbruik van de sensor op het LoRaWAN netwerk laag waardoor u jarenlang gebruik kunt maken van één batterij zonder deze op te laden.

 

Bent u geïnteresseerd in de specificaties van onze Vulgraadsensor? Neem dan contact op met Grijsen park & straatdesign.

Wilt u meer weten over de mogelijke toepassing van vulgraadsensoring voor uw organisatie, neem dan contact met ons op!