Over Ons


Oprichting

Teneo IoT BV is opgericht in maart 2016, met het doel om door middel van Internet of Things (IoT) organisaties en bedrijven slimmer, maar bovenal leuker te maken!
Als zodanig ontwikkelen wij in huis hardware en firmware van deze toepassingen.

Ten behoeve van de communicatie maken wij hierbij gebruik van LoRaWAN; een netwerk dat onder andere door haar lage stroomverbruik en lange afstanden bij uitstek geschikt is sensoren (soms letterlijk!) in het veld te zetten en daardoor jarenlang objecten en processen te monitoren.

Hierbij kunt u onder meer denken aan use cases op het gebied van slim afvalmanagement, slimme monitoring en schakeling van verlichting op afstand, het inzichtelijk maken van het risico op legionellagroei in waterleidingen of zelfs slimme rollators!

Wij streven er naar Internet of Things-toepassingen en oplossingen te bieden die een uitkomst bieden voor uiteenlopende gebruikers. Hierbij geloven wij er in dat draadloze low power wide area netwerken, zoals LoRaWAN, de ontbrekende factor zijn om dit te realiseren!

Missie en visie

Teneo wil andere bedrijven future proof maken door het bieden van slimme oplossingen (Internet of Things - IoT- oplossingen).

Door globalisering is het moeilijk voor andere bedrijven om zich te onderscheiden. Door IoT kunnen ze hun kop boven het maaiveld uitsteken.

Klanten van Teneo bereiken hiermee:

  1. Procesoptimalisatie
  2. Klanttevredenheid
  3. Nieuwe verdienmodellen

Wilt u meer weten over LoRaWAN klik dan hier.

Ook hebben wij regelmatige verschillende stageplekken.