In onze ‘global village’ staan Smart Cities, Smart Industry en Smart Homes continu met elkaar in verbinding.

Internet of Things kan hierin een grote bijdrage leveren, door het bieden van nieuwe toepassingen en oplossingen voor Smart Logistics.

Door middel van de toepassing van Internet of Things kunnen op afstand assets; zoals materialen, goederen of andere objecten, worden gemonitord en gevolgd waardoor onder meer inzicht kan worden vergaard in het gebruik van deze assets en de routes van transport en logistiek, waardoor deze assets en routes efficiënter en effectiever kunnen worden ingezet en georganiseerd. Zo kunnen bijvoorbeeld doorlooptijden worden verkort; waardoor processen beter kunnen worden afgestemd! Dit betekent niet alleen een kwaliteitsverbetering, kostenbesparing en betere tijdsbesteding, maar draagt ook bij aan de veiligheid en milieuvriendelijkheid.

Een zeer geschikte toepassing voor Smart Logistics, ontwikkeld door Teneo IoT, is de “Track- & Tracing". Een product dat volledig is geoptimaliseerd voor track & trace toepassingen. Dit omdat er naast de standaard geïntegreerde sensoren zoals: GPS, beweging en temperatuur ook additioneel extra sensoren kunnen worden geïntegreerd. Zodoende kan zeer gedetailleerd en doelgericht data worden vergaard.


Met onze Track- & Tracing hebben wij in het afgelopen jaar uitgebreid testen gedaan. Onder meer in pilotprojecten met onze klanten maar ook in samenwerking met Innofest op festivals zoals Into the Great Wide Open. Hier was de Track- & Tracing in buggy's geplaatst, zodat het inzichtelijk werd waar deze zich bevonden op het eiland.

Hieruit kwamen zeer interessante resultaten, waarmee we onze Track- & Tracing nog verder hebben kunnen verbeteren en optimaliseren en waarna we het product nu ook aanbieden voor andere geïnteresseerde partijen.

Bent u geïntereseerd in onze Track & Tracing en de mogelijkheden die dit product biedt voor uw track- en trace vraagstuk? Neem dan contact met ons op!

Image