Smart Fluid Monitor

De Smart Fluid Monitor is de nieuwste dedicated Internet of things oplossing in de productlijn van Teneo Iot bv onder de vlag van het project Digitale Beleving. Het doel van dit project is om te achterhalen of het mogelijk is om omstandigheden waarbij er kans op legionella besmetting te meten en te voorkomen. Hierbij kan de Smart Fluid Monitor toegepast worden om onder andere te meten wanneer er water stroomt door een leiding en wat de temperatuur van het water is indien het niet stroomt.


Zo kan men de kans op legionellagroei monitoren en waar nodig voorkomen door tijdig de doorstroom van water weer te hervatten. Door het implementeren van dit systeem is het makkelijker voor ondernemers om het risico op legionellagroei te detecteren, doordat ondernemers een indicatie hebben van de temperatuur op de leiding bij stilstaand water, maar ook kan de sensor meer informatie geven over mogelijke bevriezing van leidingen, lekkages of buitensporig waterverbruik.Door het gebruik van de Smart Fluid Monitor is het mogelijk om verschillende toepassingen te realiseren. Zo kan onder meer gedacht worden aan:

  • Het monitoren van risico op legionellagroei;
  • Het monitoren van watergebruik;
  • ADL (algemeen dagelijkse levensverrichtingen) monitoren (bijvoorbeeld: met het oog op langer zelfstandig thuis wonen);
  • Tijdig alarmeren bij waterlekkages
Image

Werking

De Smart Fluid Monitor werkt volgens een gepatenteerd non-invasief meetprincipe, waarbij gebruik wordt gemaakt van een temperatuurverschil. Doordat de Smart Fluid Monitor gebruikt maakt van LoRaWAN is het mogelijk om de datacommunicatie over lange afstanden te zenden en te monitoren. Dit maakt het mogelijk om communicatie te realiseren in een straal van 3 tot 45 kilometer zonder maandelijkse abonnementskosten of tussenkomst van een provider.  


Huidige status

Op dit moment is de Smart Fluid Monitor getest in een aantal proefomgevingen met verschillende klanten. Deze klanten variëren van zorginstellingen tot ondernemers uit de vrijetijdseconomie. Deze klanten hebben op dit moment een sensor die horizontaal op een leiding wordt geplaatst. Het concept voor verticale plaatsing is op dit moment nog in ontwikkeling bij Teneo Iot bv. 


Teneo hoopt het product commercieel te kunnen lanceren aan het eind van 2019/begin 2020.

Bent u geïnteresseerd in de specificaties van onze Smart Fluid Monitor of wilt u meer weten over de mogelijke toepassing van de Smart Fluid Monitor voor uw organisatie, neem dan contact met ons op!