Onze steden worden steeds slimmer!

Teneo IoT ziet hierin grote kansen. Door steden uit te rusten met verschillende sensoren die middels nieuwe communicatietechnieken met elkaar en een back-end in contact staan.

Aan de hand van deze sensoren kunnen diverse gegevens worden verzameld waardoor steden duurzamer, vitaler en veiliger worden!

Slimme afvalbakken

Een schone stad en/of dorp zonder zwerfafval, met zo min mogelijk CO2 uitstoot. Wie wil dat nou niet? 

Teneo IoT draagt hierin bij aan de hand van de slimme vulgraadsensor, die geplaatst kan worden in zowel bovengrondse als ondergrondse afvalbakken en draadloos via LoRaWAN door geeft hoe vol de afvalbak op dat moment is. 

Deze vulgraadsensor werkt op een batterij en heeft een batterijduur tussen de 7 - 10 jaar; afhankelijk van de meetfrequentie.
Daarnaast is de sensor draadloos oplaadbaar, waardoor u na het opladen de sensor weer meerdere jaren in kunt zetten. 
Tevens kan de vulgraadsensor optioneel worden uitgerust met een temperatuur- en luchtvochtigheidssensor, waardoor uw afvalbakken levende thermometers worden! 

Slim openbaar groen

Droogte en op tijd water geven speelt in toenemende mate een rol in ieders leven. 

Om hier inzicht in te kunnen verschaffen heeft Teneo IoT een bodemvochtsensor ontwikkeld die volledig kan worden ingegraven in de grond en draadloos de vochtigheidsgraad van de bodem doorgeeft. 

Daarnaast beschikt de bodemvochtsensor ook over een temperatuursensor, zodat een vollediger beeld gecreëerd kan worden van de staat van het openbare groen. 

Wist u dat het cruciaal is om in de eerste drie jaar na aanplanten jonge bomen op tijd water te geven? 

De bodemvochtsensor werkt op een oplaadbare batterij en kan optioneel worden aangeschaft met boompaal, waardoor de sensor gemakkelijk te herplaatsen is en zo altijd ingezet kan worden op de plek waar deze het meest nodig geacht wordt! 

Meer Smart City oplossingen

Naast de bovengenoemde sensoren heeft Teneo ook oplossingen op het gebied van:

Fijnstof

Water level

Hittestress

Op zoek naar een totaaloplossing?

Door onze ervaring van de afgelopen jaren op het gebied van Smart City weten we dat we er met een sensor alleen niet zijn.
De sensoren dienen gekoppeld te worden en de data dient op een begrijpbare manier te worden gepresenteerd voor de gebruikers.

Om dit aan onze klanten te kunnen aanbieden zijn wij sinds 2018 een strategische samenwerking aangegaan met Flexyz BV onder de gemeenschappelijke naam SmartCity-IoT

Bent u benieuwd welke projecten wij al gezamenlijk hebben mogen uitvoeren? Neem dan een kijkje op onze website: www.smartcity-iot.nl

Heeft u daarnaast een vraag voor een Smart City oplossing die u nog niet kent? 
Neem contact met ons op en wij gaan uw uitdaging graag aan!