Onze steden worden steeds slimmer!

Teneo IoT ziet hierin grote kansen. Door steden uit te rusten met verschillende sensoren die middels nieuwe communicatietechnieken met elkaar en een back-end in contact staan.

Aan de hand van deze sensoren kunnen diverse gegevens worden verzameld waardoor steden duurzamer, vitaler en veiliger worden!

Slimme afvalbakken

Voor de Gemeente Winterswijk heeft Teneo IoT op initiatief van Grijsen Park en Straatdesign en Hibernis een systeem ontwikkeld. Met dit systeem kan op afstand de vulgraad van prullenbakken eenvoudig worden gemonitord en worden weergegeven in één overzicht. Aan de hand van deze gegevens kan (kosten)efficiënt afvalmanagement worden gerealiseerd.

Teneo IoT heeft hierin de daadwerkelijke node ontwikkeld; bestaande uit een sensor voor het meten van de vulgraad, LoRaWAN en zaken zoals de batterij en antenne, waarmee de data van alle afvalbakken wordt verstuurd en vandaar wordt verzameld in een server; waarna de gegevens verwerkt en weergegeven worden voor de gebruiker.

Een systeem zo innovatief, dat de Tubantia en de Gelderlander hier een volledig artikel aan wijdden!

Dit artikel kunt u hier lezen via onze website.

Slimme verlichting
Daarnaast heeft Teneo IoT, samen met Event Engineers een systeem ontwikkeld waarmee verlichting op afstand ingeschakeld kan worden binnen vooraf in te stellen tijdsperioden, maar waarbij bovendien ook hierop ‘ingegrepen’ kan worden door op afstand met één druk op de knop de verlichting direct aan of uitgeschakeld kan worden en een waarschuwingsmelding wordt afgegeven op het moment dat de verlichting is uitgevallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken zoals stroomuitval of andere omstandigheden.

Dit systeem hebben Teneo IoT en Event Engineers in de afgelopen maanden onder andere getest op het Amsterdam Light Festival; waaruit enorm positieve reacties en resultaten naar voren zijn gekomen!

Bent u zelf benieuwd naar de mogelijkheden van de bovengenoemde toepassingen voor uw organisatie? Of heeft u een ander idee gerelateerd aan Smart Cities die u graag wilt realiseren? Neem dan contact met ons op!