Wij van Teneo IoT BV houden ons continue bezig met het verbinden van mens en objecten door middel van onze Internet of Things oplossingen.


Voor Smart Buildings hebben wij in de afgelopen jaren al een aantal producten ontwikkelt om gebouwen en mensen met elkaar te verbinden door middel van monitoren van verschillende aspecten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn onze legionellasensor en onze Teneo Climate Monitor

Image
Image

Onze legionellasensor is in staat om, aan de hand van een gepatenteerd thermisch meetprincipe, te meten wanneer er een risico op legionellagroei aanwezig is door het non invasief registreren van het moment van waterdoorstroming door leidingen en het meten van de temperatuur in de leiding bij stilstaand water. Aan de hand van de data van de sensor kan preventief worden ingegrepen en kan het risico op legionellagroei worden geminimaliseerd. 


De Teneo Climate Monitor bevat een temperatuur en luchtvochtigheidssensor waarmee de sensor in zijn basis al twee cruciale factoren kan meten in de directe (leef)omgeving. De sensor kan voor meerdere doeleinden toegepast worden. Enkele voorbeelden waarbij de sensor nu wordt gebruikt zijn het bestrijden van bedwantsen bij 2BEST (hoge temperatuur monitoren op afstand) en het monitoren van koelkasten in samenwerking met Marga Klompé
 om de temperatuur te kunnen monitoren voor medicijnen en etenswaren (voortkomend uit diverse wet- en regelgeving: zoals de HACCP). Deze toepassing zou ook ingezet kunnen worden voor het meten van temperatuur en luchtvochtigheid in kamers waar deze waarden een rol spelen bij gezondheid of verbetering van omstandigheden van mensen of producten. 


Verder denkbare toepassingen zijn bijvoorbeeld een sensor die stroomverbruik kan meten, maar ook automatische lampen zijn een ontwikkeling voor de toekomst. Ten aanzien van verlichting werken wij nu ook al samen met partijen zoals HBI Lighting, producent van slimme noodverlichting en grondlegger van de Sqippa Community, waarmee wij onze kennis kunnen delen en bundelen. 


Daarnaast kan in de toekomst ook gedacht worden aan op LoRaWAN werkende brandmelders, deuropeners, deurbellen en bewegingssensoren om uw gebouw zo slim mogelijk te maken met het gebruik van het LoRaWAN netwerk. 


Aan de hand van deze verschillende ontwikkelingsprojecten dragen wij bij aan het realiseren van Smart Buildings. Dit doen wij met verschillende partijen die ons aanvullen voor het kunnen bieden van één totaaloplossing. Wij werken samen met onder andere Sqippa en Docksters die voor ons de data van de sensoren in een duidelijk en overzichtelijk platform weergeven voor de eindgebruiker.