Onze gebouwen worden steeds slimmer!

Teneo IoT ziet uiteenlopende mogelijkheden en kansen weg gelegd voor slimme gebouwen.
Denk bijvoorbeeld aan het op afstand monitoren van diverse technische installaties, zoals uw CV ketels, dakventilatoren, warmtepompen, rookmelders en nog veel meer! 

Door middel van data wordt u inzicht geboden in de huidige staat  en worden eventuele storingen zo snel mogelijk doorgegeven aan u en/of uw installateur. 
Daarnaast biedt monitoring en beheer van uw energieverbruik op afstand u de mogelijkheid om grip terug te krijgen op uw energierekening: installaties staan niet meer onnodig te draaien of geven het aan wanneer er iets mis gaat. 

Wie wil dat nou niet? Inzicht biedt u grip op de kosten en een aangenaam leefklimaat voor de bewoner! Een win-win situatie! 

Ventileren tegen corona

Van het coronavirus is bekend dat deze zich kan verspreiden door de lucht. 
Wist u dat de kans daarbij groter is om het coronavirus op te lopen als u zich bevindt in een ruimte met een slechte luchtkwaliteit? Dit komt doordat mensen aerosolen uitblazen en deze blijven hangen in ruimtes waar slecht geventileerd (kan) worden. 

Omdat aerosolen niet zichtbaar zijn heeft Teneo IoT het LoRaWAN CO2 stoplicht ontwikkeld: deze meet CO2, temperatuur en luchtvochtigheid en geeft (door middel van de LEDs) direct aan of er geventileerd dient te worden! 


Slimme CV ketels

Één van de installaties die in gebouwen een grote invloed heeft op het welzijn van bewoners is de CV installatie. 

Samen met verschillende installateurs hebben wij een pilot gedaan met een CV sensor. 
Deze CV sensor monitort al het dataverkeer dat verstuurd wordt tussen de thermostaat en de  CV ketel en stuurt errorcodes direct door wanneer deze zich voor doen. 

De CV sensor is ontwikkeld op basis van LoRaWAN Class C; waarmee niet alleen periodiek statusupdates verstuurd worden, maar het ook mogelijk is om op elk gewenst tijdstip data op te vragen aan de sensor. 
Dit maakt dat u altijd, op elk gewenst moment, kunt beschikken over real-time informatie! 


Meer Smart Building oplossingen

Naast de bovengenoemde sensoren heeft Teneo ook oplossingen op het gebied van:

Dakventilator

Schakelen op afstand

Legionella

Staat uw oplossing hier nog niet bij?

Heeft u behoefte aan een specifiek product, maar kunt u deze niet vinden?
Neem dan contact met ons op, wij gaan uw uitdaging graag aan!