Legionellasensor

De Legionellasensor is de nieuwste dedicated Internet of things oplossing in de productlijn van Teneo Iot bv onder de vlag van het project Digitale Beleving. Het doel van dit project is om te achterhalen of de omstandigheden, die de kans op legionellagroei vergroten, gemeten kunnen worden. Wanneer dit gemeten kan worden kan er preventief gehandeld worden op een verdere groei van de bacterie. Hierbij kan de legionellasensor toegepast worden om onder andere te meten wanneer er water stroomt door een leiding en wat de temperatuur is van stilstaand water in de leiding.

Preventief handelen op groei van de legionellabacterie

Door het gebruik van de Legionellasensor is het mogelijk om verschillende toepassingen te realiseren. Zo kan onder meer gedacht worden aan:

  • Het monitoren van risico op legionellagroei;
  • Het monitoren van watergebruik;
  • ADL (algemeen dagelijkse levensverrichtingen) monitoren (bijvoorbeeld: met het oog op langer zelfstandig thuis wonen);
  • Tijdig alarmeren bij waterlekkages

Het meten van deze sensor is non-invasief, wat betekent dat er geen tussenstuk hoeft te worden geplaats maar dat deze van buitenaf de leiding kan meten. Dit wordt gedaan door middel van een gepatenteerd meetprincipe waar wordt gemeten met een thermisch verschil.

LoRaWAN

De waardes worden vervolgens via het LoRa Netwerk verzonden waarmee het daarna ingezien kan worden op een platform. Door het gebruik van het LoRa netwerk is de sensor zeer energie zuinig en heeft het een hoge penetratiegraad binnen gebouwen waardoor de sensor over lange afstanden data kan versturen. Bij onze toepassing wordt de sensor van stroom voorzien door middel van een usb voeding. Ook is bi-directioneel communiceren met de sensor mogelijk wat in houdt dat men op afstand de sensor in kan stellen naar eigen wens.


Bent u geïnteresseerd in de specificaties van onze Legionellasensor of wilt u meer weten over de mogelijke toepassing van de Legionellasensor voor uw organisatie, download dan hier de brochure of neem contact met ons op.