Festival innovaties met o.a. LoRa techniek

Vandaag in Eyeopeners met Mark Beekhuis: Innofest zet festivals in als living labs voor innovaties. Wat hebben ze allemaal geleerd dit seizoen? We gaan het onder andere hebben over de innovaties die zich richten op de mogelijkheden van het LoRa-netwerk, beschermende festivalmatten van vezelhennep en de Eco Coin.

Een festival is een tijdelijke mini-maatschappij. Net als in het echt, kom je er uitdagingen tegen rondom energie, afval, eten, bewegen en slapen. Dat maakt festivals een perfecte testomgeving voor prototypes en experimentele technieken, meent Innofest. We spreken directeur Anna van Nunen over het festivalseizoen (tot nu toe).

Teneo IoT
Eén van de innovaties van dit jaar is dat van Teneo IoT, waarbij zij zich richten op het LoRa-netwerk. Een vrij toegankelijk netwerk waardoor bepaalde data kan worden gedeeld. Zo kan logistiek management op festivals worden verbeterd door met behulp van track & tracing logistieke stromen te monitoren. Op een drietal festivals gingen de eerste testen live, was het een succes?
Namens Teneo IoT is Inou Heideman in de uitzending. Zij vertelt over de festivals-innovaties van Teneo IoT, de verschillende testen die Teneo IoT gedaan heeft; onder meer op Welcome to the Village, en de testen die Teneo nog gaat doen op Into the Great Wide Open.

Wilt u het item van BNR Eyeopeners, met onder andere Teneo IoT, terug luisteren?
Dat kan via de website van BNR Eyeopeners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.